La delegació d’Amics de la Gent Gran a Osona ja està en marxa Imprimeix Correu electrònic
dijous, 5 de novembre de 2015 12:33

AGG-inauguracio-Osona-2015-alejandrabluman 1212

Foto: ©Alejandra Bluman

A Osona, 5.576 persones grans viuen soles (Font: IdesCat, 2011). Amb l’objectiu d’impulsar l’acompanyament a persones grans en situació de soledat no volguda en aquesta comarca, Amics de la Gent Gran hem posat en marxa la delegació a Osona. Situada al Centre d’Estudis Sanitaris i Socials (CESS) de Vic (C/ Miquel Martí i Pol, 1), aquesta nova seu és un espai per donar resposta a les peticions per part de la ciutadania sobre situacions de persones grans que pateixen soledat no desitjada a la comarca.

Per inaugurar aquesta nova etapa d’impuls a Osona, aquest 4 de novembre hem celebrat un acte d’inauguració a la Sala Mecenes de la Casa Convalescència de Vic-Creacció. Hi han participat persones grans acompanyades, voluntaris i voluntàries, que han explicat la seva experiència d’aquesta primera etapa d’Amics de la Gent Gran a la comarca. També hi ha assistit membres del Patronat i l’equip tècnic de l’entitat, així com de l’Ajuntament de Vic.

Actualment, 18 persones grans reben el suport d’Amics de la Gent Gran a Osona, gràcies a la dedicació de 21 persones voluntàries de la comarca. En aquest projecte, les persones grans reben setmanalment la visita d’una mateixa persona voluntària i estableixen un vincle d’amistat. A més, participen en actes com la revetlla de Sant Joan o el dinar de Nadal.

AGG-inauguracio-Osona-2015-alejandrabluman 1191

Foto: ©Alejandra Bluman

Es tracta de la setena seu que activem a Catalunya, i s’uneix a les delegacions existents de Cambrils, Badalona, Barcelona, Sabadell, Santa Coloma de Gramenet i Vilanova i la Geltrú. Concretament, a les dependències del CESS es desenvolupen les trobades de persones voluntàries d’Osona, les sessions informatives dirigides a persones interessades en fer voluntariat amb Amics de la Gent Gran, així com les entrevistes personals a futurs voluntaris i voluntàries en aquesta comarca.

Després d’establir contactes amb agents socials i administracions locals, un grup de voluntàries i voluntaris d’Amics de la Gent Gran va començar el 2014 a realitzar accions de suport a les persones grans a Osona. A l’octubre del mateix any, vam signar un conveni de col·laboració amb la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). Durant aquest any passat, un total de 14 persones grans van ser acompanyades i van rebre suport emocional a Osona, gràcies a la tasca solidària de 23 voluntàries i voluntaris de l’entitat.

 

DELEGACIÓ D'AMICS DE LA GENT GRAN A OSONA

Centre d’Estudis Sanitaris i Socials (CESS): C/ Miquel Martí i Pol, 1. Vic

Tel. i WhatsApp: 932 076 773 / 636 37 77 34 (Montse Farrés)
E-mail: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

AGG-inauguracio-Osona-2015-alejandrabluman 1288

Foto: ©Alejandra Bluman

 
 

Butlletí

 

Aquest lloc web fa servir cookies, tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la teva navegació. Si hi continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Si vols, pots canviar les teves preferències o ampliar aquesta informació.