Un Nadal en companyia dóna vida Imprimeix Correu electrònic
dijous, 29 de novembre de 2012 10:55

Avui ja ha començat la melangia pel Joan. Els llums de Nadal, els anuncis de cava i torró, les famílies engrescant-se per comprar els regals i decidint on faran el dinar de Nadal i el de Sant Esteve, les olors de Nadal a xocolata calenta, a ametlles garrapinyades, a llar de foc…no ho pot evitar. Sent un buit immens, i no vol mirar enlloc, només vol viatjar en el temps i endinsar-se en si mateix.

Un Nadal en companyia dóna vida

Li vénen de cop tots els records dels 60 Nadals viscuts amb la seva dona, la Mercè, el seu fill Eduard, qui aquest any tampoc pot pagar el viatge per tota la seva família des d’Argentina. Allà les coses tampoc van gaire bé. I se’n adona que aquells Nadals, ja no tornaran mai més.

Tot tornant de l’ambulatori del seu barri, una rialla de nen el torna a la realitat. Li ve al cap que tan sols fa 3 anys que el que el seu fill i la seva jove els van dir que serien avis de bessons. “El millor Nadal del món” deien. Però aleshores no sabia que la seva dona moriria als pocs mesos de rebre la noticia i que el seu fill hauria de marxar amb la seva família a Argentina per feina. Ara es troba sol, no té gaire ganes de res.

Malauradament la història del Joan no és única, això tu ja ho saps. I el Nadal és una d’aquelles èpoques de l’any on aquests sentiments de solitud i tristor s’agreugen entre milers d’avis.

Però aquest Nadal volem que sigui diferent. Trobarem mirades perdudes i les retornarem a la vida. Entre tots els convidarem a compartir, a celebrar i a gaudir un Nadal entre amics: celebrarem plegats el Gran Dinar de Nadal, promourem l’augment de nombre de trobades entre voluntaris i gent gran, i tornarem a incentivar el programa “Una família per Nadal” on els voluntaris, generosament, acolliran a persones grans a les seves llars durant els àpats de Nadal. Per tot això, ara que falta tan poc per Nadal, et demanem un ajut especial.

Calidesa, afecte, bona companyia... Plegats podem fer que tot això sigui una realitat per a homes i dones grans que ho necessiten urgentment. Ho sabem del cert, un Nadal en companyia allarga la vida. Amb un donatiu contribuiràs a transformar la vida d’aquestes persones.

Un Nadal en companyia dóna vida

Recorda al Joan i la seva mirada perduda en la immensitat dels records buits de realitat. Imagina el que pot significar per al seu estat d’ànim sortir de casa acompanyat, celebrar el Nadal amb noves amistats, passar-ho bé i sentir-se de nou viu i apreciat. Hi ha milers de persones grans com ell que ens necessiten: són la nostra gent gran.


> Per fer el teu donatiu només has omplir aquest formulari o trucar al 93 207 67 73. Fes-ho avui mateix, si us plau. El Nadal és a tocar.

 
 

Butlletí

 

Aquest lloc web fa servir cookies, tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la teva navegació. Si hi continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Si vols, pots canviar les teves preferències o ampliar aquesta informació.