Observatori de la soledat Imprimeix Correu electrònic

Twitter portada 2

 

L’Observatori de la Soledat és una iniciativa d’Amics de la Gent Gran que esdevé una plataforma d'anàlisi i un espai d'observació amb la finalitat de donar notorietat al fenomen de la soledat com a fenomen complex.

 

Tota la informació que reculli l'Observatori de la Soledat servirà de base per a posteriors intervencions dirigides a pal·liar els efectes negatius de la soledat no desitjada i a promoure eines per a la seva prevenció.

 

La seva creació és una voluntat de l’entitat de donar continuïtat al treball realitzat i a les conclusions extretes de la Jornada Internacional de Soledat 2011 i a la Jornada de Gent Gran i Crisi 2013.

 

L’observatori tindrà com a principals finalitats en relació al concepte de soledat:

 

-        Ser un nucli de reflexió sobre el fenomen.

-        Donar a conèixer les realitats i experiències en aquest àmbit.

-        Recollir la documentació escrita sobre estudis al respecte.

-        Informar de noves iniciatives i projectes.

-        Escriure i publicar sobre elements que es consideri prioritaris.

 

Els objectius per aquest any 2017 seran:

 

    • Comprendre el fenomen de la soledat no desitjada al llarg del cicle vital, en situacions de pobresa i en contextos culturals diferents.
    • Recopilar de manera sistemàtica les principals estadístiques i indicadors (quantitatius i qualitatius) relacionats amb la soledat de les persones grans.
    • Conèixer els principals projectes relacionats amb la soledat de les persones grans a  nivell Europeu i d’Amèrica Llatina.
    • Analitzar els programes d’Amics de la Gent Gran en funció de les conclusions extretes de les informacions analitzades.

 

OBSERVATORI SOLEDAT Twitter perfil

 

Aquest lloc web fa servir cookies, tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística sobre la teva navegació. Si hi continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Si vols, pots canviar les teves preferències o ampliar aquesta informació.